Luistelukoulusta kehitysryhmään

Milloin lustelijalle kannattaa siirtyä kehitysryhmään?

Kehitysryhmään "Tähdet" siirrytään pääsääntöisesti joko valmentajan tai ohjaajan suosituksella. Myös vanhempi voi olla suoraan yhteydessä päävalmentajaan mahdollisesta siirrosta, kun luistelukoululainen on selkeästi kiinnostunut taitoluistelusta ja haluaisi harrastaa luistelua enemmän kuin 2 kertaa viikossa. Kehitysryhmään voi siirtyä myös kauden aikana.

Keneen olen yhteydessä, jos olen kiinnostunut kehitysryhmästä?

Kehitysryhmästä sekä muista kilparyhmistä kannattaa olla yhteydessä päävalmentajaan Lempiin ensisijaisesti sähköpostitse paavalmentaja@hatal.net tai WhatsApp-viestillä 0449800259.

Ilmoittautumiset kehitysryhmään tapahtuu sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta täältä

Onko taitovaatimuksia kehitysryhmään?

Luistelijalle pitäisi pysyä tukevasti jäällä. Luistelija on myös suorittanut Tähtidiplomitason 1 (ankkakävely eteenpäin, liukuminen kahdella jalalla eteenpäin, kaatuminen, ylösnouseminen, esineen poimiminen, hypähdys ylös ja kävely ympäri).

Onko kokeilukertoja?

Jokaisella uudella kehitysryhmäläisellä on mahdollisuus kokeiluviikkoon (3 jäätä + 2 oheista). Kokeiluviikon jälkeen luistelija voi päättää, jatkaako hän luistelua kyseisessä ryhmässä.

Minkälaiset luistimet pitäisi hankkia?

Kehitysryhmään siirtyessä luistelijalle pitäisi hankkia "oikeat" taitoluistimet. Oikeat taitoluistimet tukevat hyvin nilkkaa, jolloin luistelijalla on turvallinen olo. Ensimmäiset oikeat taitoluistimet voi hankkia myös käytettynä, kunhan ne tukevat hyvin luistelijan nilkkaa ja niissä ei ole lommoja. Luistimessa saa olla kasvuvaraa maksimissaan 1,5cm. Tässä vaiheessa ei enää käytetä villasukkia. Etenkin pienille luistelijoille kannattaa hankkia taitoluistimet luistinliikkeesta, missä luistelija saa kokeilla erilaisia luistinmalleja. Hyviä luistinkauppoja ovat Skate Shop, Lucky Skate ja Golden Skate.

Mitä tarvitsemme luistimien lisäksi?

Hyvien luistimien lisäksi luistelijalla pitäisi olla asianmukainen vaatetus. Hyvä vaatetus on joustava ja eikä estää luistelijan liikkumista. Turvallisuuden vuoksi luistelijalla pitäisi olla ihonmyönteiset housut (luistinhousut, tiukat juoksuhousut tai lämpimmät legginssit), fleece tai luistintakki, sormikkaat ja panta. Kypärä tässä vaiheessa on vapaavalintainen asuste.

Oheisiin tarvitaan verryttelypuvun lisäksi lenkkarit, matto ja hyppynaru (ei voimistelijoiden hyppynaru, vaan kuminen hyppynaru). Jos oheiset pidetään salissa, luistelijalla kannattaa olla myös mukana sisäpelikengät. Oheisiin saa ottaa myös juomapullon mukaan!

Sekä jäällä että oheisissa luistelijoiden hiukset eivät saa häiritä luistelijaa. Laitattehan pitkät hiukset kiinni!

Kehitysryhmäläiset eivät kuulu enää luistelukouluvakuutuksen piiriin. Jokaiselle kehitysryhmäläiselle pitäisi hankkia oman luistelupassin (ent. lisenssi). Lisätietoa luistelupasseista täältä