Ryhmät

Harrasteryhmissä harjoitellaan taitoluistelun perustaitoja eli kaaria, liukua, painonsiirtoa, rotaatiota, kääntymistä ja käännöksiä. Ilmoittautuessa harrasteryhmiimme valitaan, kuinka monta kertaa viikossa luistelija haluaa harjoitella jäällä (1-3 krt/vko). Harrasteryhmät harjoittelevat jäällä taitotasoryhmiin jaettuna. Ohjaajat ohjaavat luistelijan oikeaan tasoryhmään ja se voi muuttua kauden aikana taitojen kehittyessä. Eli vanhempi ei voi ilmoita luistelijaa tasoryhmään, vaan hän valitsee ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka usein luistelija käy jääharjoituksissa.

Ilmoittautumaan ryhmiin pääset täältä

Pronssiset

Ryhmässä luistelijat aloittelevat uutta luisteluharrastusta ensimmäistä kertaa tai siirtyvät luisteluleikkikoulustamme harrasteryhmiin.

 • Ryhmän luistelijoiden harjoittelun painopiste on perusluistelutaidon vahvistamisessa. Tavoitteena on harjoitella terän oikeaoppista pehmeää käyttöä kovalla jäällä. Harjoitellaan eteen- ja taaksepäin sirklausta sekä terän ja kaaren käyttöä erilaisilla harjoitteilla, mm. puolipiparit, kaarenvaihdot, cross rolls, valssikolmoset, kolmoset sekä mohawk.  
 • Jäällä harjoitellaan myöskin tasapainoa erilaisten liukujen muodossa sekä sisä- että ulkokaarella. Erilaisia liukuja, joita ryhmä harjoittelee ovat mm. kukkoliuku, tarjotin, kyykyliuku ja vaaka.
 • Luistelijat harjoittelevat yhden jalan piruetteja. Piruetteja harjoitellaan kahdessa eri perusasennossa (seisoma ja istuma). 
 • Ryhmässä harjoitellaan helppoja hypähdyksiä ja hyppyjä, kuten valssihyppy, salchow ja tulppi.

Hopeiset

Ryhmässä luistelijat ovat luistelleet jo jonkin aikaa ja ovat vauhdikkaita luistelijoita.

 

 • Harjoittelun painopiste on perusluistelutaidon vahvistamisessa sekä uusien vaativimpien taitojen opettelussa. Tavoitteena on harjoitella terän oikeaoppista, ergonomista ja pehmeää käyttöä kovalla jäällä. Harjoitellaan terän ja kaaren käyttöä erilaisilla harjoitteilla, mm. valssikolmoset, kaksoiskolmoset, tuulimyllyt ja käänteet
 • Jäällä harjoitellaan myöskin tasapainoa erilaisten liukujen muodossa sekä sisä- että ulkokaarella. Erilaisia liukuja, joita ryhmä harjoittelee ovat mm. vaaka, ikkuna, risti-ikkuna sekä vaikeampia liukuja, kuten linjeeraus, inabauer sekä bielmann.
 • Luistelijat harjoittelevat yhden jalan soolopiruetteja, jalanvaihtopiruetteja sekä yhdistelmäpiruetteja. Piruettivarastoa laajennetaan harjoittelemalla erilaisia asentoja kolmessa perusasennossa (seisoma, istuma ja vaaka).
 • Ryhmässä harjoitellaan helppoja yksöishyppyjä, kuten tulppi, salchow, ritti ja flippi.

Kultaiset

Ryhmässä luistelijat ovat luistelleet jo useamman vuoden. Luistelijat osaavat luistelun perustaitoja.

 • Harjoittelun painopiste on perusluistelutaidon vahvistamisessa sekä uusien vaativimpien taitojen opettelussa. Tavoitteena on pehmeä, vauhdikas ja sujuva perusluistelu . Terän ja kaaren käytön lisäksi harjoitellaan vaikeita askeleita, mm. vastakolmoset, käänteet, silmukat, vastakäänteet, twisselit ja choktauw.
 • Jäällä harjoitellaan myöskin tasapainoa erilaisten liukujen muodossa sekä sisä- että ulkokaarella. Erilaisia liukuja, joita ryhmä harjoittelee ovat mm. vaaka, ikkuna, risti-ikkuna sekä vaikeampia liukuja, kuten linjeeraus, inabauer sekä bielmann.
 • Luistelijat harjoittelevat yhden jalan soolopiruetteja, jalanvaihtopiruetteja sekä yhdistelmäpiruetteja jalanvaihdolla. Piruettivarastoa laajennetaan harjoittelemalla erilaisia asentoja kolmessa perusasennossa (seisoma, istuma ja vaaka).
 • Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti yksöishyppyjä ja hyppy-yhdistelmiä, yksöisaxelia ja kaksoishyppyjä.